كيك اسفنجي(به دو روش)
تخم مرغ خنك 6 عدد،
پودر قند 300 گرم ،
آرد قنادي 300 گرم ،
بيكينگ پودر يك قاشق چاي خوري سر صاف ،
نمك نوك قاشق چاي خوري ،
وانيل خالص نوك قاشق چاي خوري ،
آب جوش نصف پيمانه .
طرز تهيه :
* فر روي حرارت 140 درجه سانتي گراد روشن شود.
* كف قالب كاغذ انداخته شود . فقط زاويه ي كف ظرف با روغن مايع تا ارتفاع يك سانتي متر چرب شود . ( مهم است ).
* آرد + بيكينگ پودر + نمك سه بار با هم الك شوند.
* زرده و سفيده ها جدا . سفيده ها زده شوند و نصف مقدار پودر قند به آن اضافه شود .
* زرده ها + وانيل + بقيه ي پودر قند كمي زده شود ، سپس آب جوش اضافه شده سريع هم زده شود تا زرده پخته نشود .
* همزن خاموش . سفيده با ليسك به خورد زرده برود .
* مخلوط آرد كم كم اضافه شده به خورد مواد قبل برود .
* كيك به مدت 40 تا 50 دقيقه درون فر باشد.
============================================
كيك اسفنجي شماره ي دو :
تخم مرغ 6 عدد،
پودر قند يك پيمانه ،
وانيل خالص نوك قاشق چاي خوري ،
شربت بار 2 قاشق غذاخوري ،
روغن مايع يك چهارم پيمانه ،
آب معمولي يك چهارم پيمانه ،
آرد سفيد قنادي 2 پيمانه ،
بيكينگ پودر نصف قاشق چاي خوري ،
نمك نوك قاشق چاي خوري .
طرز تهيه :
* فر را داغ كنيد . تنظيم فر بالاتر از موقعي باشد كه يك كيك ساده ي خانگي درست مي كنيد ( 160 تا 180 خوب است ) .
* قالب را كاغذ انداخته ، چرب كنيد .
* آرد + بيكينگ پودر + نمك ، سه بار الك شود .
* آب + روغن مايع + شربت بار ، مخلوط شوند .
* سفيده و زرده ها از هم جدا شوند .
* سفيده ها زده شوند تا حالت پفكي به خود يگيرد . پودر فند كم كم اضافه شده ، كاملاَ هم زده شود . زرده ها يكي يكي داخل مخلوط سفيده شده ، هر بار هم زده شود . وانيل اضافه شود و همزن كنار گذاشته شود .
*مخلوط مايعات اضافه شده ، با ليسك به خورد تخم مرغ برود و در انتها مخلوط آرد كم كم اضافه شود .
* خمير داخل قالب ريخته شود .
* كيك به مدت 25 تا 30 دقيقه پخته شود .
*** به نظر من كيك شماره ي يك خيلي لطيف است و براي كيك هاي تا ارتفاع 10 سانتي متر عالي است . ولي كيك شماره ي دو براي كيك هاي مرتفع تر ( مثلاَ دامن باربي ) خيلي مناسب تر است .
*** اگر قالب شما فانتزي است خمير شماره ي دو را بپزيد ، چون مي توانيد قالب را كلاَ چرب كنيد .
*** اگر علاوه بر كيفيت كار بحث سود آوري هم مد نظر باشد پس كيك دوم را انتخاب كنيد ، چون با اينكه فوق العاده است ولي از نظر وزني سنگين تر در مي آيد .
*** اگر قرار است كيك اسفنجي كاكائويي درست كنيد ، پودر كاكائو را به زرده اضافه كنيد و هيچ وقت آنرا با آرد الك نكنيد .
برچسب: ،
ادامه مطلب